Template blog

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.

1. De belangrijkste tip: kies een locatie met snel internet

Dit is misschien wel de belangrijkste tip voor een workation. Zorg ervoor dat je accommodatie over snel en betrouwbaar internet beschikt. Niets is frustrerender dan een langzame of onbetrouwbare internetverbinding als je probeert te werken. Vraag dus van te voren om een screenshot van een speedtest.

2. Kies een accommodatie met een goede werkplek

Kies een accommodatie met een goede werkplek, zoals een bureau en een comfortabele bureaustoel. Zo voorkom je dat je de hele dag op een bed, bank of de keukentafel moet werken, wat slecht is voor je houding en je productiviteit. Vooral als je een serieuze baan hebt waar je goed werk moet leveren, wil je zeker niet op dit soort dingen besparen! Wanneer je geen goede werkfaciliteiten hebt is de lol er snel vanaf, en heb je een grote kans dat je workation mislukt. 

3. Zorg voor een extra beeldscherm op je workation

Een extra beeldscherm kan je productiviteit aanzienlijk verhogen. Het stelt je in staat om efficiënter te werken en meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren. Zorg dat je accomodatie een extra beeldscherm heeft, of bestel er een online, bijv. bij Amazon (meestal kan je deze aan het einde van je workation wel weer verkopen).

Ook is het mogelijk om een portable screen mee te nemen. Deze heeft de dikte van een iPad en kan je gemakkelijk vervoeren in je rugzak. Hiervoor heb ik de beste ervaring met een ASUS Zenscreen. Let er wel op dat je hierbij een goede standaard aanschaft.

4. Ga op zoek naar een leuke coworking space

Naast het huren van een goed appartement met een rustige werkplek, is het ook een optie om op zoek te gaan naar een coworking space in de buurt van je accommodatie. Coworking spaces bieden vaak een snelle internetverbinding.

Het grootste voordeel van werken in een coworking space is dat je andere ondernemers en professionals ontmoet die ook op zoek zijn naar een inspirerende en productieve werkomgeving. Dit kan leiden tot nieuwe samenwerkingen, ideeën en inzichten. Maar dit is vooral leuk om like-minded mensen te leren kennen op de borrels. 

Een coworking space is meestal niet erg geschikt als je veel online meetings / video calls hebt. Hiervoor kan je toch het beste rustig in een eigen workation appartement zitten. 

5. Neem een noise-cancelling koptelefoon mee op workation

Als je op een drukke locatie werkt, kan het lastig zijn om je te concentreren. Een noise-cancelling koptelefoon kan hierbij helpen. Zo kun je je afsluiten van omgevingsgeluiden en je volledig concentreren op je werk. Ook thuis in een rustige omgeving kan een noise-cancelling koptelefoon ervoor zorgen dat je in een betere focus mode terechtkomt. Persoonlijk ben ik erg van de Bose QuietComfort 45 Black koptelefoon. 

6. Zorg voor activiteiten en regelmaat tijdens je workation

Een goed ritme is belangrijk voor je productiviteit en motivatie. Begin ‘s ochtends met sporten, een wandeling, of een kopje koffie buiten de deur. Hierdoor ervaar je de workation locatie optimaal en zorg je dat fris aan je werkdag kan beginnen.

Probeer daarnaast zo snel mogelijk je dagelijkse gewoontes van thuis door te trekken in je nieuwe omgeving. Neem een lidmaatschap bij de sportschool, ga hardlopen of huur een fiets.

Of ga op zoek naar een online community om een groepje te vinden die ‘s avonds een potje voetballen. Die zijn er overal. Het beste kan je hiervoor zoeken naar een Facebook of Telegram groep. Bijv. met de naam ‘Digital Nomads in Valencia’ of ‘Expats in Bali’. Voor elke stad is er bijna wel een online community te vinden. 

7. Maak een planning voor je workation

Een goede planning is essentieel als je op workation gaat. Maak een planning voor je werk en je vrije tijd, zodat je zowel efficiënt kunt werken als kunt genieten van je vakantie. Zo voorkom je dat je te veel of te weinig tijd besteedt aan je werk of je vrije tijd. Persoonlijk zou ik adviseren om minimaal één maand weg te gaan. Anders heeft het in mijn ogen niet heel veel zin om er ook bij te gaan werken. 

Enthousiast om op workation te gaan?

Met deze 7 tips voor een goede workation kun je optimaal genieten van je reis en tegelijkertijd productief blijven werken voor je bedrijf. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te werken of juist naar een inspirerende omgeving, met deze tips kun je een workation plannen die bij jou past. 

Tip: op zoek naar een workation appartement?

Ik verhuur mijn workation appartement in Valencia. Deze is volledig ingericht op mijn werkbehoeften. Het appartement heeft 4 slaapkamers. Daarvan zijn er 2 omgetoverd tot een werkkamer. Naast razendsnel glasvezel internet hebben beide werkkamers een eigen bureau, bureaustoel en een extra beeldscherm. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met me op!